Vincent Korbee

Mijn naam is Vincent Korbee, lijsttrekker van Jong Nissewaard. Ik studeer geschiedenis en filosofie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en werk als debattrainer op allerlei scholen verspreid over het gehele land.

Sinds de middelbare school neem ik al graag deel aan discussies over hoe dingen beter moeten. Ik was voorzitter van de leerlingenraad, lid van de medezeggenschapsraad, captain van het debatteam en ik organiseerde in samenwerking met mijn school meerdere regionale debattoernooien. Bovendien ben ik tussen 2019 en 2021 lid geweest van het Jongerenpanel van de gemeente Nissewaard. In naam van dit panel ben ik o.a. naar Milton Keynes geweest om daar met andere jongeren te praten over de veiligheid van hun stad. Ook heb ik mij op 19 juni 2020 met ministers Dekker en Grapperhaus gebogen over het landelijke probleem van messenbezit en geweld, wat helaas ook aanwezig is in onze gemeente.

Veiligheid is voor mij – en logischerwijs ook voor anderen – een extreem belangrijk onderwerp wat geadresseerd moet blijven worden met nieuwe daadkrachtige plannen. In de politiek stoort het mij vaak dat de problemen wel benoemt worden, maar er vaak geen concrete oplossing voor bedacht wordt. Dit doet Jong Nissewaard anders.

Verder wil ik me keihard inzetten voor het verbeteren van het onderwijs en het versterken van de lokale economie en de zeggenschap van burgers in Nissewaard.

Met mijn ruime ervaring in debatteren ga ik de huidige lokale politiek het vuur aan de schenen leggen en u tot het beste van mijn kunnen vertegenwoordigen in de gemeenteraad!

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux